Tips voor het kopen van zonnepanelen

Tips

Tips voor het kopen van zonnepanelen

Soorten zonnepanelen


Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Dunne PV-panelen zijn het minst duur, maar ze zijn ook het minst efficiënt. Polykristallijne PV-panelen hebben een grote efficiëntie, maar ze zijn ook aanzienlijk duurder. De meest efficiënte PV-panelen in termen van eenheidsgrootte zijn zogenaamde monokristallijne panelen. Ze zijn ook de duurste omdat ze een duur productieproces ondergaan.


Het is belangrijk om je energiebehoeften te kennen. In het begin een beetje meer geld uitgeven kan u meer paneelefficiëntie opleveren ten opzichte van enkele van de goedkopere panelen. Het is essentieel om te onthouden dat ongeacht wat de zonnepaneeltechnologie is, deze nog steeds geen significante hoeveelheden energie in de schaduw kan genereren.


Realistische prijsverwachtingen


Hoogwaardige apparatuur en installatie zijn niet goedkoop en in de meeste gevallen krijgt u waar u voor betaalt. Dus als de prijs die u hebt gekregen aanzienlijk lager is dan het gemiddelde, krijgt u uiteindelijk apparatuur of installaties van mindere kwaliteit.


Een andere reden voor lage prijzen kan zijn dat sommige diensten niet zijn inbegrepen. U moet het contract en de offertes in detail doorlopen voordat u een contractovereenkomst aangaat. Sommige extra’s en service kunnen aanzienlijk bijdragen aan de uiteindelijke prijs van het zonnepaneelsysteem, dus u moet weten wat in de prijs is inbegrepen en waarvoor u extra moet betalen.


Pakketaanbiedingen


Hoewel hele pakketaanbiedingen geweldig zijn als u wat geld wilt besparen, moet u zich ervan bewust zijn dat niet alle pakketten gelijk zijn. Een bedrijf gebruikt bijvoorbeeld hoogwaardige panelen, maar probeer de omvormer, de bedrading of het montagesysteem te ondersteunen. Om het zonnestelsel optimaal te laten zijn, moeten alle componenten van hoge kwaliteit zijn. Je moet alle elementen zorgvuldig vergelijken. Zelfs als de panelen en de omvormer van de beste kwaliteit zijn, heeft het gebruik van bedrading van lage kwaliteit invloed op de effectiviteit van het systeem en kan de veiligheid in gevaar komen.


Lees meer: ​​7 feiten over zonne-energie


Garantie


Vergelijk de garanties die door de fabrikanten worden aangeboden. U kunt een garantie van 25-30 jaar verwachten. Als de garantie binnen dat bereik ligt, bent u ervan verzekerd dat uw zonnestelsel lang genoeg zal duren om zichzelf te betalen en daar bovenop nog wat winst te maken. De garantie die wordt geboden voor de omvormer is ook erg belangrijk, omdat dit het meest waarschijnlijke onderdeel is dat kapot gaat. De garantie moet tussen de 5 en 10 jaar liggen.


U moet ook rekening houden met de reputatie van het bedrijf. Veel zonnepanelenfabrikanten zijn de afgelopen jaren opgericht. Als de garantie die door een dergelijke fabrikant wordt aangeboden en die met een gevestigd merk vergelijkbaar is, allemaal hetzelfde is, kun je beter met het gevestigde merk. Zonnepaneelfabrikanten verdwijnen en verschijnen vervolgens met een andere naam, maar ze zijn niet langer verantwoordelijk voor de garantie van hun eerder verkochte producten.

No Comments

Post A Comment