Stappen Hoe zonnepaneel te installeren

Installeer zonnepaneel

Stappen Hoe zonnepaneel te installeren

Stap – 1: Installatie van zonnepanelen gemakkelijk gemaakt


Welke richting moet het gezicht van het zonnepaneel hebben?

De montagestructuur vormt de basis voor het hele zonnestelsel, dus zorg ervoor dat het stevig is en goed is bevestigd aan de daken van uw huis of commerciële instelling. Een typische bevestigingsstructuur bestaat uit aluminium. De prestaties van de zonnepanelen zijn afhankelijk van de richting waarin deze panelen worden geplaatst. De beste richting om naar zonnepanelen te kijken is naar het zuiden, omdat ze hier het maximale zonlicht ontvangen. Oost- en westrichtingen werken ook goed. Noord is de enige richting waar we onze panelen niet op willen zetten. Aangezien India op het noordelijk halfrond ligt, werkt zuidrichting hier het beste.

Rooftop Solar Mounting Structure wordt gebruikt om het zonnepaneel ermee te bevestigen. U kunt hiermee zowel monokristallijn als polykristallijn paneel bevestigen. Dit is een gebruiksklare structuur van 1 kw, aangeboden door loomsolar.com. U kunt 4 panelen van 270 watt aansluiten.

In welke hoek moet u zonnepanelen installeren?

De kantelhoek van het zonnepaneel (de hoek tussen de horizontale grond en de zonnemodule) moet worden bepaald op basis van de breedtegraad van uw locatie waar ook ter wereld. Algemeen wordt aangenomen dat de modules geplaatst onder een hellingshoek equivalent aan de breedtegraad van de plaats, de maximale energie-output zouden genereren. U kunt ook een solar-tracker gebruiken om de conversie-efficiëntie te verhogen.


Stap – 2: Monteer zonnepanelen


Zodra de zonnestructuur nauwkeurig is bevestigd, zullen we deze verbinden met zonnepanelen. We moeten ervoor zorgen dat alle moeren en bouten van zonnepanelen worden bevestigd met een zonnestructuur, zodat deze goed is bevestigd en lang meegaat.


Stap-3: Elektrische bedrading

 


MC4-connectoren worden gebruikt om zonnepanelen aan te sluiten. Dit zijn universele connectoren en kunnen worden aangesloten op elk type zonnepanelen. De bedrading van de zonnepanelen wordt eenvoudiger en sneller met behulp van MC4-connectoren.


Er zijn maar weinig moderne zonnepanelen met draadkabels met MC4-connectoren aan de uiteinden, anders hebben ze een ingebouwde aansluitdoos aan de achterkant met kabels die eruit springen. In een serieverbinding moet u de positieve draad van de ene module verbinden met de negatieve draad van een andere module. In een parallelle verbinding verbindt u de positieve naar positieve en negatieve naar negatieve leads. Een parallelle verbinding handhaaft de spanning van elk paneel terwijl een serieverbinding de spanning verhoogt om deze te matchen met de batterijbank.


Stap-4: Verbinding tussen zonnepaneel en zonne-omvormer


Verbind de positieve draad van het zonnepaneel met de positieve omvormeraansluiting en de negatieve draad met negatieve aansluiting van de omvormer.

Er zijn ook andere verbindingen zoals accudraadaansluiting en uitgangsdraadverbinding met de omvormer. Al met al zijn zonnepaneel, zonnebatterij en netingang verbonden met de omvormer om elektriciteit te produceren. De uitgang van een reeks string van zonnepanelen is verbonden met de ingang van de omvormer. Zorg ervoor dat de omvormer is uitgeschakeld terwijl de verbindingen worden gemaakt.

No Comments

Post A Comment